کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

نوبل اقتصاد

 

ادموند فلپس 73 ساله که به علت تحقیقاتش در زمینه رابطه میان تورم و بیکاری، از سوی آکادمی علوم سوئد به عنوان برنده جایزه نوبل اقتصاد سال 2006 برگزیده شد، اعلام کرد:‌ تاکنون صاحب منزل و خودروی شخصی نشده است و هنوز تصمیمی برای چگونه خرج کردن جایزه 1.5 میلیون دلاری نوبل نگرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مهر، ادموند فلپس 73 ساله که به علت تحقیقاتش در زمینه رابطه میان تورم و بیکاری (که تاثیر فراوانی بر سیاست‌های پولی در سراسر جهان دارند) از سوی آکادمی علوم سوئد به عنوان برنده جایزه نوبل اقتصاد سال 2006 برگزیده شد.

فلپس که در دانشگاه کلمبیا تدریس می‌کند این ایده را مطرح کرد که انتظارات قیمت‌های مصرفی در کنار بیکاری، مهمترین عوامل ایجاد تورم هستند. وی بر روی مدل "منحنی فیلیپس" که در دهه 1960 شایع بود و می‌گفت که تورم با سرعت بیشتری نسبت به کاهش نرخ تورم، افزایش می‌یابد، کار کرد.

فلپس معتقد است که رابطه فوق کاملا صحیح نیست و تورم هم به بیکاری و هم به انتظارات از روند قیمت‌ها بستگی دارد. در واقع، فلپس عامل انتظارات تورمی را نیز به منحنی فیلیپس که نقش کلیدی در تنظیم سیاست‌های پولی کشورها دارد، اضافه کرده است.

آکادمی علوم سوئد هنگام اعطای جایزه نوبل اقتصاد به فلپس اعلام کرد که وی تاثیر چشمگیری بر تحقیقات اقتصاد کلان و سیاست‌گزاری‌های اقتصادی داشته است.

فلپس نشان داده است که احتمالات سیاست‌های تثبیت در آینده چگونه به تصمیمات سیاست‌گزاری کنونی وابستگی دارد و تورم پایین در شرایط فعلی به انتظارات کاهش تورم در آینده و سیاست‌های بازار آتی تاثیر می‌گذارد.

فلپس همچنین قاعده بده بستان‌های میان اشتغال کامل، قیمت‌های ثابت، و رشد سریع را که همگی جزو اهداف اصلی هر سیاست اقتصادی صحیح هستند را توسعه داد.

در گزارش آکادمی نوبل آمده است: ادموند فلپس اقتصاددانی است که در مسائل مهمی همچون تورم، بیکاری، و پس‌انداز کار کرده است. فلپس عقیده دارد که تمامی نسل‌ها از تغییرات نرخ کلی پس‌انداز بهره می‌برند.

فلپس 26 جولای 1933 در شیکاگو متولد شد و مدرک لیسانس خود را در کالج آمهرست در سال 1955 به دست آورد و تا سال 1959 نیز فوق لیسانس و دکترا را نیز در دانشگاه ییل کسب کرد و از سال 1982 تاکنون استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه کلمبیا بوده است.

فلپس پس از کسب جایزه 1.52 میلیون دلاری نوبل، گفت: هیچ برنامه فوری برای نحوه مصرف جایزه نوبل ندارم، چرا که تاکنون نیز دارایی‌های چندانی جمع نکرده‌ام و حتی خانه و خودروی شخصی نیز ندارم و فقط مقداری لباس دارم، اما در کنار همسرم زندگی بسیار خوبی دارم.

جایزه 1.52 میلیون دلاری نوبل اقتصاد جزو جوایز اصلی آکادمی نوبل نبود، اما از سال 1969 با حمایت بانک مرکزی سوئد به جوایز دیگر افزوده شد

نفت و...

 

بررسی نقش نفت در اقتصاد ایران

 

یوسف شفیعی   

آبان 85

همایش فرصتی است که از چیزی بگوییم که ما را بی جان اما زنده نگه داشته است، از نفت.

این پدیده در اقتصاد ایران به یک معما تبدیل شده است، یعنی از یک طرف ما در کشورمان با درآمدهای سرشاری مواجهیم که خیلی از کشورهای جهان آرزوی داشتن چنین درآمدهایی را دارند و از سویی دیگر تجربه تاریخی حاکی از آن است که نه تنها نتوانستیم از این درآمدها جهت افزایش رفاه جامعه استفاده کنیم بلکه به دلیل مدیریت ناصحیح منابع، درآمدهای سرشار و دوست داشتنی نفت به منشا ایجاد تورم در کشور، همچنین گسترش بریز و بپاش،‌ عقب ماندگی اقتصادی، فقر وبدبختی، بیکاری، فساد اداری، رانت جویی، بزهکاری و... تبدیل شده است.

کلمانسو سیاستمدار معروف و نخست وزیر زمان جنگ جهانی اول فرانسه در سال 1919 چنین بیان می کند که:

مملکتی که نفت در اختیار دارد امپراتوری است امپراتوری دریاها به وسیله مواد سنگین نفتی، امپراتوری آسمان ها به وسیله مواد سبک نفتی و امپراتوری خشکی ها با بنزین و نفت وسرانجام امپراتوری دنیاها به وسیله قدرت اقتصادی بدست می آید که بستگی به ماده حیاتی دارد که قیمتی تر و تعیین کننده تر از خود طلا در روی زمین است.

آیا ما هم اینقدر قدرتمندیم؟ این سوالی است که ما دارندگان نفت باید از خودمان بپرسیم و درمورد چرایی آن خوب بیاندیشیم.

اما در سویی دیگر« خوان پابلو پرز آلفونسو» که از وی به عنوان یکی از پایه گذاران اوپک یاد می کنند تعبیرجالبی در خصوص نقش نفت در کشورهای تولید کننده آن دارد که شاید به نحو بسیار بسیار روشنی در مورد کشور ما صادق باشد. وی در سال 1965 با لحنی اعتراض آمیز اعلام کرده است که :« نفت مدفوع شیطان است این ماده لعنتی، بدبختی را برای ما به ارمغان آورده است. با نگاهی به تاثیرات این ماده خام می توان دریافت که این ماده تا چه حد تباهی، فساد و مصرف گرایی را برای کشورهای تولید کننده به بار آورده است. خدمات عمومی در کشورهای ما درحال فروپاشی است بدهکاری، بدهکاری و باز هم بدهکاری برای سال های متمادی همراه ما خواهد بود.

هرچند آلفونسو 40 سال پیش این جملات را بیان کرده است اما تاریخ 40 سال اخیرنشان دهنده صحت سخنان وی است. مطالعات اقتصادی نشان می دهد که طی سال های 1960 تا 1990 میلادی اقتصاد کشورهای فقیر، از نظر منابع طبیعی دوتا سه برابر بیش از اقتصاد کشورهای غنی، از نظر منابع طبیعی رشد کرده است. و آمارها به شکل گویایی این واقعیت است که عقب ماندگی کشورهای غنی از نظر منابع طبیعی پس از سال های 1960 آغاز شده است یعنی از زمان سرازیر شدن ثروت بادآورده نفت به کشورهای جهان سومی صادر کننده نفت .

از طرف دیگر با یک بررسی تاریخی به روشنی در می یابیم که از گذشته های دور در کشور ما اقتصاد چرخ آخر ارابه سیاست بوده است و در افت و خیزها به طور منفعل بالا و پایین می رفته است. طی سال های گذشته حجم نقدینگی با رشد بسیار بالایی مواجه بوده است. اما رشد بالای نقدینگی بر خلاف رفتار بلند مدت گذشته به طور متناسب در شاخص قیمت ها انعکاس پیدا نکرده است. کارشناسان اقتصادی برای این پدیده دو علت را بیان می کنند:

- دلیل اول جذب بخش بزرگی از نقدینگی توسط بازار سرمایه طی سال های اخیر است که نکته قابل توجه در این مورد آن است که جذب نقدینگی توسط بازار سرمایه را تنها باعث ایجاد تاخیر در انعکاس آثار تورمی نقدینگی می شود و نه حذف آن.

- و عامل دوم و شاید مهمتر رشد قابل توجه واردات با دلار به نرخ ثابت است.

قمیت نفت بالا می رود سرعت قطار بودجه به طرز سرسام آوری افزایش می یابد، حال باید پرسید که آقایان محترم! اگر بر اثر محدویت های بین المللی با سقوط بهای نفت این قطار مجبور به توقف سریع شود چه بر سر مسافران آن خواهد آمد بیچاره مسافران آن که تنها مردم بیچاره و فقیر جامعه اند.

و اینکه حیات خود را به لبخندها و اخم های سران دیگر ممالک گره بزنیم آیا توهین به شعور ملتی نیست که ادعای هوش و ذکاوت و فرهنگ دارد و آیا چیزی جز تحقیر خواهد داشت.

موارد و عامل فوق ما را به تفکر و تامل در این باره مجبور می کند و اینکه به دنبال این پرسش باشیم که چرا با در اختیار داشتن همه ابزارها و منابع کلان مورد نیاز توسعه اقتصادی، اعم از منابع ثروتی- مالی کلان و غیر قابل قیاس، وفور نیروی انسانی جوان و مولد و مصرف کننده، موقعیت طبیعی- جغرافیایی بی نظیر چرا باید چنین باشیم که هستیم؟

و شاید مهمترین عامل وراهکاری که برای بهبود وضعیت موجود، ساماندهی درآمدهای نفتی به صورت بهینه و کارا باشد که بزرگترین و بیشترین آثار اقتصادی مثبت را در توسعه کشور برجای گذارد.

تشکیل صندوق ذخیره ارزی ایران درسال 1379 اقدام بسیار مهی در سامان دهی به مازاد درآمدهای نفتی بود.

اما مسئله برداشت های مکرر و بی برنامه از این حساب ماهیت و نقش اقتصادی آن را زیر سوال برده است و آن را همانند جیب زیرشلواری دولت جلوه داده است که برداشتن پول از آن فقط کمی وقت گیر تر است ولی همیشه ممکن. هرچند در اساسنامه تشکیل آن استفاده از حساب ذخیره ارزی برای تامین بودجه عمومی ممنوع اعلام شده است اما عمل کرد دولت در سال های اخیر کاملاً خلاف این بوده است.

یعنی باید فریاد بزنیم که با توجه به اهداف تشکیل این حساب و نحوه استفاده از این ذخایر در کشورمان برای دستیابی به نتایج مطلوب و دلخواه مطمئناً باید نگرش دولت نسبت به جایگاه حساب ذخیره ارزی در اقتصاد کشورمان تغییر کند. پس مهم تغییر نگرش دولت نسبت به این لقمه چرب است و یا شاید دورنگه داشتن این لقمه از دولت، و اینکه آیا دولت این مطلوب ملت را خواهد پذیرفت؟ و چه راهکاری می توان ارائه کرد که خود بحث دیگری را خواهد طلبید.

استفاده از تجربه کشورهایی که در نحوه ساماندهی اقتصاد خود با استفاده ازدرآمدهای ناشی از نفت موفق عمل نموده اند می توند باری ما نیزموثر واقع شود و با رعایت اصول علمی و مدیریت صحیح این منبع به اهداف بسیار مطلوبی برسیم. اصولی که با رعایت آن موجب می شویم:

1- کل درآمد ناشی از فروش نفت به عنوان منبع طبیعی خدادادی که متعلق به همه نسل های این کشور است برای مردم همه نسل ها باقی بماند و همه از مزایای آن بهره مند گردند.

2- کلیه فعالیت های دولت اعم از عمرانی و جاری عمدتاً ازمحل درآمدهای مالیاتی تامین شود و منابع حاصل ازفروش ثروت کشور در دست دولت قرار نگیرد از این رو به دلیل نیاز دولت به مردم جهت تامین هزینه ها دولت در مقابل اعمال خود باید پاسخگو باشد.

3- چون اداره جامعه عمدتاً از طریق مالیات انجام می گیرد مردم برای ایجاد رفاه بیشتر در جامعه، بیشتر کار می کنند تا درآمد بیشتری بدست آورند و در پی آن مالیات بیشتری نیز حاصل می شود.

و موارد دیگر که می تواند بر پیشرفت اقتصادی کشور به نحو شایان توجهی موثر واقع گردد.

نمی دانم این نوشتار را باید چگونه به پایان برد اما موارد فوق بدون شک تراژدی غم انگیزی بود که شاید تا حدی ما را متوجه تامل در این تناقض « دارایی و نداری» وادار کند و این که چرا با این همه ثروت بسیار فقیریم.

به امید روزی که نسل های این سرزمین طعم شیرین توسعه و رفاه را بچشند تلاش خواهیم کرد.

عشق است الکترونیک!

در حال آماده سازی

در ظمن نشریه ویژه ای در این ضمینه در حال تهیه است که نسخه PDF  آنرا در اختیارتان خواهیم نهاد. 

عجب!

 

تا حالا تو دانشگاه آش خوردین!

تا حالا شب امتحان زده به سرتون؟!!!

تو خویش تصویر کن...!

 

 

برای اولین بار

دانشگاه یامسلخ استعدادیا  دانش کاه یا....؟!

این سوال کلیدی بسیاری از دوستان ماست این حرف ها خیلی وقت پیش تکراری شسده اما می خواهم فریاد بزنم. میخواهم عقده های جمع کثیری از دوستانم را بیرون بریزم. می خواهم بگویم کجا ست جامه فرهنگی ما؟این دانشگاه که میگن کجاست؟ اون مکانی که 12 سال برای اون وقت گذاشتیم واز بهترین سرمایه زندگیمان که همان عمر وبهترین فرصتهای زندگیمان بود کجاست؟آیا اون مکانی که جوانان(و واقعا جوان به تمام معنی کلمه )آرزوی رسیدن به اون رو دارن وحاظر هستند هر کاری انجام بدن تا وارد اون بشن همین دانشگاهه؟والا ما که حدود 3سال وخورده ای توی این جو مثلا علمی فرهنگی بودیم جواب سوالات بالا رو نمی دونیم!

بگذارید از زبان خودتان بگوییم:

یکی از دوستانمان می گفت:

 با ورودم بهُ این مکان وحشت انگیز و استرس آورو با برخورد ورفت و آمد با این جامعه، بزرگترین شکست زندگیم را در بیداری دیدم وفهمیدم گاهی کابوسها واقعی اند! در این مکان ضد فرهنگی همه چیز دیدم جز پرورش استعدادوآموزش مناسب.نه تنها پیشرفتی نکردم که انگیزه های گذشته ام را نیز به اجبا ر از من گرفتند.سال اول که به کارگاه روباتیک رفتم  بچه های سال بالایی فکر میکردند با اطلاعات و معلوماتم ازدانشجویان ارشد هستم!!!همان موقع به درستی تصمیمم در آمدن به دانشگاه شک کردم.

دیگری می گفت:

سال اول در کلاسهایی  حظور یافتم که ای کاش هرگز نمی یافتم! کلاسهایی که اگر اغراق نکنم بدتر از زندان بودند. با اون اساتیدی که فکر میکردم واقعا استادند!اما الان به سادگی خودم میخندم وکینه آن نا مردمانی را به دل دارم که جامعه علمی ما را به فساد کشیدند!حرف های نا گفتنی زیاد دارم اما .....

دیگری می گفت:

از همون روزای اول به این محیط مشکوک بودم. خیلی از دوستانم حرفهایی در بیان واقعییات می زدند(اما راستش من آنها را به حساب بی لیاقتی خود آنها میگذاشتمو..)اما ای کاش به نصایح آنها توجه کرده بودم من که کور نبودم میدیدم که کسی که رتبه 11000رو به زور کسب کرده وبه جای درس خوندن و....به کلاسای سنتورو...میره و تفریح....با رتبه 36میره داروسازی میخونه(حالا نمی گم که با سهمیه چی بود!)باور کنید این ناحقی ها اصلا مهم نیست مهم عدم برخورد با آنها هم نیست چیزی که برای من  نوعی عقده شده این است که مردم  اصلا از مثائلی این چنینی که ریشه های علم وفرهنگ رو نا بود میکنه خبر ندارن یا براشون مهم نیست وشاید به این سیستم آموزشی گاها افتخار هم میکنند!!!!

دیگری می گفت:

سال سوم به عکس هایی که سال اول با بچه ها گرفته بودیم نگاه میکردم دیدم همه به نوعی  دچار شکستگی و پیری شده اند!از اون اون چهره های جذاب وشاداب الان خبری نیست . باورم نمی شد دراین مدت کم این همه به پیری نزدیک شده باشم!الان هر چی فکر میکنم در قبال شادابی جوانیم چه به من رسیده جوابی پیدا نمی کنم!

دیگری می گفت:

در طول عمرم لب به سیگار نزده بودم اما با ورم نمی شد نقطه شروعم دانشگاه باشد .و ای کاش فقط سیگار بود...!

دیگری می گفت:

آرامش فکریم را از دست داده ام استقلال فکری ندارم و با مسائلی برخورد کرده ام که به کلی امید وانگیزه ام را برای نگاهب به آینده نابود کرده است...

تو خویش تصویر کن...!

 

آدرس

 

نرم افزار ساخت آیکون به همراه آیکونهای مورد نیاز(مثل علائم رانندگی)(( iconstudio

برای ساخت سریع وآسان بنر های تبلیغاتی

نر م فزاری قدرتمند برای رز گذاری ومخفی کردن فایلها(file and folder protector)

بانک اطلاعاتی از نشریات ایران

سایت برای اختر شناسی1

سایت برای اختر شناسی2

تبدیل عکس به نقاشی

لینک :عاقبت آزارو اذیت

سایت ایران گردی وجهان گردی

وبلاگ کاریکاتور

اتصال به اینترنت با لوله گاز!

مجموعه ای از فونتهای فانتزی

در چه روزی از هفته متولد شدید

نرم افزار حرفه ای برای نقاشی

مدیرت آموزشی در موضوعات مختلف(نرم افزارهای آموزشی)

دکوراسیون اتاق

فرهنگستان زبان فارسی(معادل کلمات)

در مورد انیمیشن سه بعدی1

در مورد انیمیشن سه بعدی2

در مورد انیمیشن سه بعدی3

آزمایش هلی فیزیک

تقویم ساعت...

اسکرین سیور

قران وحدیث1

قران وحدیث2

قران وحدیث3

قران وحدیث4

اموزشی1

اموزشی2

اموزش  جاوا

سایت مرجع برای سایتهای علمی،فرهنگی1

سایت مرجع برای سایتهای علمی،فرهنگی2

برای ثبت سایت در گوگل

برای ثبت در آیتاویستا

نرم افزار مدیریت زمان

سایت استاد فرشچیان

نرم افزار برای گرافیک موبایل ولوگو ها

نرم افزار برای گرافیک موبایل ولوگو ها

کتابخانه تخصصی جنگ

بانک اطلاعات صنعت برق

امار حسابهای ملی کشور

جستجوی درون(روانشناسی)

دایرة المعاف الکترونی

فضای رایگان1

فضای رایگان 2