امکان ندارد بدون وجود مخالفت، مشقت و موانع به موقعیتهای بزرگ دست پیدا کنیم. ولی امکان آن وجود دارد که از موانع برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم. هنگامی که از مسالهای ضربه میبینیم، غالبا چنان در آغاز دچار احساسات میشویم که نمیتوانیم از آن تجربهای بیندوزیم. ما میتوانیم شکستها را به پیروزی تبدیل کنیم.
یعنی درسی بگیریم، آن را به کار ببندیم و بعد به شکستی که پشت سر گذاشته ایم نگاه کنیم و لبخند بزنیم. از هم اکنون تصمیم بگیرید از هر مانعی که در سر راهتان سبز میشود، چیزی به غنیمت بگیرید. بار دیگری که در محیط کار یا منزل با مشکلی روبهرو میشوید، بر اعصابتان مسلط شوید و بکوشید علت آن را پیدا کنید.
از این راه میتوانید جلو اشتباههای مجدد را بگیرید. ضربه خوردن تجربه با ارزشی است، در صورتی که بتوانیم از آن درسی بگیریم. ما انسانها موجودات عجیب و غریبی هستیم، خیلی سریع برای پیروزیهای خود اعتباری تمام عیار قائل میشویم. هروقت به موقعیتی میرسیم ، میخواهیم همه عالم و آدم را خبر کنیم. طبیعتا دوست داریم همه ما را به یکدیگر نشان دهند و بگویند: «او را میبینی؟ چنین و چنان کرده است.»
با وجود این، عادت داریم به همان سرعت دیگر افراد را به خاطر بروز هر مانع کوچکی مقصر بدانیم. وقتی فروش کم میشود ، فروشندهها به طور طبیعی تقصیر را گردن مشتریها میاندازند. وقتی کارها از دور خارج میشود ، مدیران اجرایی به طور طبیعی کارمندان یا دیگر مدیران را سرزنش میکنند.
بعید نیست در این دنیای دیوانه کسانی بخواهند به ما ضربه بزنند، ولی در بیشتر موارد، خودمان باعث سقوط خود میشویم. شکستهای ما در اثر بیکفایتی فردی یا اشتباههای خودمان است.
واقعگرا باشید. خودتان را در یک لوله آزمایش بگذارید و از دید یک شخص ثالث و بیطرف به خودتان نگاه کنید. ببینید آیا دارای ضعفی هستید که پیش از این، هرگز متوجه آن نشدهاید؟ اگر ضعفی دارید، برای اصلاح آن دست به کار شوید. بیشتر مردم آنقدر به خودشان عادت میکنند که توانایی دیدن راههای اصلاح نفس را از دست میدهند.
خود را مورد نقد و ارزیابی قرار دادن تاثیر سازندهای دارد. به انسان کمک میکند که کارآیی و قدرتی را که لازمه موقعیت است، به دست آورد. مقصر دانستن دیگران تاثیری ویرانگر دارد. از اثبات کردن اینکه دیگری دارد اشتباه میکند، مطلقا هیچ سودی عایدتان نمیشود. به گونهای سازنده خود را مورد نقد و ارزیابی قرار دهید.
از ناتواناییها و بیکفایتیهای خود فرار نکنید. معیارهای بالاتری را در نظر بگیرید. و مانند افراد موفق، کاستیها و ضعفهای خود را جستجو و سپس آنها را اصلاح کنید. در حقیقت، عامل اصلی موفقیت انجام همین کارهاست. البته غرض از یافتن عیوب آن نیست که به این گونه افکار میدان دهید: این هم یک دلیل دیگر برای بازنده بودن من برعکس، به خطاهای خود از این دید بنگرید: «این هم راه دیگری است که میتواند از من یک پرنده بزرگ بسازد.»
آلبرت هویارد می گفت: «یک انسان شکستخورده کسی است که با وجود اشتباههای احمقانهای که مرتکب شده است، نمیتواند تجربهای بیندوزد.» بیشتر، شکستهای خود را ناشی از بدشانسی میدانیم. میگوییم: «رسم روزگار است دیگر، کاری نمیشود کرد.» ولی دست نگه دارید و یک لحظه بیندیشید. رسم روزگار آنقدرها هم بیحساب و کتاب نیست و به دلایل نامعلوم، نتایج معلومی را موجب نمیشود.
اعتقاد به رسم روزگار، هیچ تجربهای در پی ندارد و آمادگی بیشتری برای رویارویی با مشکلی که قبلاً در شرایط مشابه داشتیم، به ما نمیدهد. مربی فوتبال که پس از شکست تیمش در مسابقه روز شنبه میگوید: «خوب بچهها، این هم یه رسم روزگار دیگه» کمکی به تیم خود برای پرهیز از اشتباههای مشابه در مسابقه شنبه آینده نمیکند.
به جای مقصر دانستن بخت و اقبال، موانع را بررسی میکنید. هرگاه مغلوب شدید، درس بگیرید. بسیاری از افراد خسته و رنجور از زندگی، محرومیت خود را با عبارات بخت بد، بخت شوم و بخت شور، توصیف میکنند.
این مردم هنوز مانند کودکان فکر میکنند، خام هستند و بدون داشتن هیچ درکی از شرایط خود، عاجز از دیدن فرصتهایی هستند که آنها را بزرگتر، قویتر و متکی به نفستر میکند. دیگر اقبال خود را محکوم نکنید. مقصر دانستن آن، هیچ انسانی را به هدف خود نرسانده است.
مشکل اصلی این است که بیشتر مردم وقتی به مانع سختی در کار بر میخورند، فقط شکست را در نظر میآورند و به این ترتیب مغلوب میشوند.
وقتی یقین پیدا میکنید که راهی هست، به طور خودکار انرژی منفی را (کنار بکشیم، برگردیم عقب) تبدیل به انرژی مثبت میکنید (ادامه بدهیم، جلو برویم.) تنها زمانی یک مساله یا یک مشکل غیر قابل حل میشود که فکر کنید غیرقابل حل است. با ایمان داشتن به امکان وجود راهحلی برای مشکلات، راهحلها را جذب میکنید. به خودتان حتی اجازه صحبت یا فکر درباره ناممکن بودن راهحلها را ندهید.
وقتی به مانعی بر میخورید، لازم نیست کل برنامه را زیر سؤال ببرید. بهتر است عقب گرد کنید و به تجدید قوا بپردازید. کارهای ساده و جذابی را امتحان کنید، مانند نواختن ساز یا پیاده روی یا چرتی کوتاه.
بدینترتیب، وقتی دوباره با آن مانع روبهرو میشوید، خودبهخود، راهحل آن هم به سراغتان میآید. در موقعیتهای حساس دیدن جنبههای مثبت و خوب نیز میتواند موقعیت آفرین باشد. در پایان به یاد داشته باشید که همیشه همان چیزی به سراغتان میآید که انتظار دیدنش را دارید. طرف مثبت را ببینید تا بر شکست غلبه کنید. اگر ذهنیتی روشن نسبت به مسائل پیدا کنید، همه عوامل به سود شما وارد عمل خواهند شد.
اگر همواره فکر شکست را در ذهن میپرورانید، مصرا از شما میخواهم خود را از شر این فکر موذی نجات دهید؛ چون فکر شکست، شکست میآورد. از این پس به خود بگویید: «من مغلوب شکست نخواهم شد.»
نباید از مشکل ترسید، باید به خود بقبولانید و تلقین کنید که خدا با شماست و به کمک او موفق خواهید شد، هر مشکلی را از سر راه بردارید.
در مقابل مشکلات مقاومت کنید و کاری برای از بین بردن آنها انجام دهید. شما با تکیه به ایمان میتوانید در هر کاری موفق شوید، ایمان به خدا و ایمان به خودتان، ایمان بالاترین سلاحی است که به آن نیاز دارید با سلاحی کافی و حتی بیش از رفع نیاز. ایمان موجب پایداری، قوت و استقامت میشود. در ایمان پویایی و قدرتی وجود دارد که به هنگام بروز مشکلات انسان را مقاوم نگاه میدارد.
اگر نگرش شما این باشد که «من با توکل به پروردگار به هر کار توانا هستم» در آن صورت نگرش جدیدی را به ذهن منتقل میکنید. روی انگارههای مثبت مرتباً تاکید بگذارید و ببینید چگونه باورتان خواهد شد که میتوانید راهحلی برای مشکلات خود پیدا کنید.
در پایان 5 راهنمایی را که کمک میکند، شکستها را به پیروزی تبدیل کنید:
1ــ از شکستها به گونهای برداشت کنید و درس بیاموزید که راه را برای موفقیت شما هموار سازد. هنگامی که با شکست مواجه شدید علت آن را ریشهیابی کنید، سپس بر آن شوید که به وقت دیگر پیروزی به دست آورید.
2ــ شهامت آن را داشته باشید از خودتان انتقاد در جهت سازندگی به عمل آورید. نکات ضعف و اشتباههای خود را بررسی و سپس آنهارا تصحیح کنید.
3ــ شاکی بودن و از بخت بد نالیدن را متوقف کنید. علل هر پس ماندگی و توقف را جویا شوید و موجب اشتباه را پیدا کنید. یادتان باشد از گناه کارها را به گردن بخت انداختن، هیچکسبه منزل مقصود، رهنمون نشده است.
4ــ پشتکار و پایداری را با آزمایش درهم آمیزید. در راستای هدفتان حرکت کنید. اما هیچ وقت سرتان را به سنگ نکوبید و اظهار پشیمانی نکنید، سعی کنید به آزمایشهای دیگری دست بزنید.
5ـ به خاطر داشته باشید، در هر موقعیتی یک طرف خوب و زاویه رویش وجود دارد. آن را پیدا کنید، سپس با بررسی آن، نومیدی را از فضای اندیشه خود خارج سازید.
جام جم ۳/۹/۸۷
به نام خدا
معرفی یک ترفند با ویندوز XP
تبدیل متن به گفتار با استفاده از یک فایل NOTEPAD
احتمالا شما تاکنون با استفاده از SPEECH ویندوز متن خود را به گفتار تبدیل کرده اید.
شما باید دستورات زیر را در NOTEPAD ویندوز بنویسید و آن را با پسوند VBS ذخیره کنید.
Dim msg, sapi
msg=InputBox("Matneh khod ra vared namaeed! www.Tarfandestan.com","Sokhangoo")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak msg
با دابل کلیک روی آن پنجره ای باز میشود و شما باید متن مورد خود را وارد کنید تا کامپیوتر متن مورد نظر شما را بخواند.
لازم به ذکر است که اینکار طبعأ تنها بر روی حروف انگلیسی امکان پذیر است
لطفا در صورت تمایل سایت ما را با نام
" پایگاه اطلاع رسانی ایرانیان "
در سایت خود درج کنید.
در ضمن برای افزایش بازدید خود نام در خواستی خود را به ما ارسال کنید
تا ما نیز پس از بررسی سایت شما را درج کنیم
WWW.YAOO.IR