بیزینس ویک معرفی کرد
نشریه معتبر بیزینس ویک هر ساله با بررسی عملکرد کارآفرینان جوان طی یک رقابت سرسختانه و با استفاده از نظرسنجی بازدیدکنندگان سایت خود موفقترین کارآفرینان جوان هر منطقه را معرفی میکند.
نتایج نظرسنجیهای امسال حاکی از آن است که فرهنگ شرکتی جدیدی در منطقه آسیا رو به رشد نهاده است.
در سال گذشته میلادی از بازدیدکنندگان سایت بیزینس ویک خواسته شد از میان 25فینالیست این رقابتهای سالانه، بهترین کارآفرینی را که سن 30سال یا کمتر دارد و در منطقه آسیا- پاسیفیک کار میکند، انتخاب کنند. این 25نفر فینالیست هم از فهرستی بسیار طولانیتر از افراد پیشنهادی توسط خوانندگان و نویسندگان بیزینس ویک انتخاب شدند. سپس از خوانندگان خواسته شد که بهصورت آنلاین در این رایگیری شرکت کنند.
برترین کارآفرین آسیا که امسال انتخاب شده است، نوینمینهتری، جوان 25ساله ویتنامی است که دو شرکت را راهاندازی کرده است. این دو شرکت «مای ورلد» (دنیای من) و «ویتتک» نام دارند.
او دارای مدرک لیسانس در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه پورتلند اورگان است و در سیلیکون دره به عنوان یک برنامهنویس برای شرکت نرمافزاری «سرنا» کار کرده است.
او میگوید: «کارآفرینی شغل من نیست،علاقه من است.»
فرصتهای برونسپاری:
نوین از دانش خود در زمینه ایالات متحده و ویتنام به عنوان سرمایه خود استفاده کرد و دفاتر شرکت ویتتک را هم در پورتلند و هم در شهر هوشی مینه تاسیس کرد.
این شرکت در زمینه توسعه نرمافزارها فعالیت میکند و در زمینه برونسپاری تخصص دارد. این شرکت تخصص خود را در زمینه کسبوکارهای کوچک و متوسط متمرکز کرده است.
شرکت دیگر نوین که مای ورلد نام دارد، یک سرمایهگذاری در زمینه وبدو است که شرکت پیشتاز در زمینههای اجتماعی و آموزشی در ویتنام است.
این شرکت به کاربران خود امکان به اشتراک گذاشتن خبرها، بلاگها، عکسها، موسیقی و سایر دادهها را هم به زبان ویتنامی و هم به زبان انگلیسی میدهد.
نوین میگوید: «من در سن جوانی تحتتاثیر کسبوکار و تکنولوژی قرار گرفتم و به آنها علاقهمند شدم. این در ذات من بود که به یک کارآفرین تبدیل شوم.»
اقتصاد دارای رشد سریع ویتنام به کارآفرینانی چون نوین فرصتهای بینظیری میدهد؛ بهخصوص در زمینه برونسپاری برای افرادی که به دنبال جایگزینهای کمهزینهتری به جای کشور هندوستان هستند.
افزایش ارزش پول هندوستان در برابر دلار و افزایش دستمزدها در بنگلور و سایر مراکز «آیتی» منجر به گشایش شرکتهایی چون ویتتک شده است.
نوین میگوید: «ویتنام با بهرهمندی از خیل عظیم نیروی کار جوان و مستقر خود توجه جهان را در زمینه بازار فنآوریهای پیشرفته به خود معطوف ساخته است.»
نفر دوم در رتبهبندی امسال بیزینس ویک سالونی مالهوتورا، موسس و رییس شرکت دسیکروسالوشنز است. او که فارغالتحصیل دانشکده مهندسی پونا، در نزدیکی بمبئی است، شرکت خود را در فوریه گذشته تاسیس کرده است. او که یک دختر است مانند نوین سعی دارد، یک کسبوکار برونسپاری راه بیاندازد و این کار را از طریق گردهمآوری کارکنان با دستمزد پایین انجام میدهد.
توصیفی که او از شرکت دسیکرو سالوشنز ارائه داده این است یک شرکت برونسپاری فرآیندهای کسبوکار «شهری نیست و به مسائل اجتماعی توجه دارد.»
هندوستان از این دست شرکتها بسیار دارد؛ اما این شرکت متفاوت است. سالونی میگوید: علت این تفاوت این است که تمرکز این شرکت برگردهم آوردن نیروی کار در شهرهای کوچک و مناطق روستایی است.
او میگوید: «بزرگترین چالش شرکت دسیکرو تاکنون این بوده است که مشتریان خود را متقاعد سازد که بهرهوری در مناطق روستایی بیشتر است.»
او میافزاید که هنوز برای اعلام موفقیت این تجربه بسیار زود است. به عنوان مثال آموزش کارگران روستایی برای نوع کاری که دسیکرو ارائه میدهد، هنوز به صورت یک مشکل باقی مانده است.
او میگوید: «ما هنوز یک شرکت نوجوانیم و راه زیادی برای رشد در پیش داریم.»
اما تاکنون او از این تلاشها لذت برده است. او مدعی است به عنوان یک کارآفرین ضمن آنکه احساس مسوولیت میکند، از کارش لذت نیز میبرد. برای او هر روز یک چالش جدید است مملو از مشکلاتی که باید حل شوند.
دنیای اقتصاد۱۵/۱۱