کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

ورود سالانه 5/2 میلیارد متر مکعب فاضلاب به‌کارون

 

 
آب- گروه محیط زیست:
سالانه 2 میلیارد و 550 میلیون متر مکعب انواع فاضلاب صنعتی، شهری و کشاورزی وارد کارون می شود.

سهم بار آلودگی بخش کشاورزی از این میزان 48درصد، شهری 26درصد، صنعت 23درصد و موارد متفرقه 3 درصد است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، در گفت‌وگو با همشهری افزود: آورد آب رودخانه کارون در سال 22 میلیارد متر‌مکعب است که از این حجم، 10 میلیارد برای کشاورزی، یک میلیارد دربخش صنعت و 400 میلیون متر مکعب در امور شهری مصرف می شود.

این آمار نشان می دهد کارون نقش حیاتی و فرا‌‌‌استانی دارد چرا که به‌واسطه وجود همین رودخانه است که خوزستان در تولید شکر مقام نخست و در تولید گندم مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

افزون بر این، در تولید انرژی برق آبی، نه‌تنها برق استان که بخشی از برق شبکه سراسری را هم تامین می‌کند. آب شرب اکثر مناطق استان نیز از همین رودخانه تامین می شود.

با این همه، طی دهه‌های اخیر، این شریان حیات بخش همواره مورد بی مهری واقع شده ودر نتیجه همین بی مهری، زه‌آب‌های کشاورزی، پساب‌های صنعتی و فاضلاب‌های خانگی و شهری به این رودخانه هدایت شده است و این روند در طول سالیان اخیر وجود داشته و همچنان ادامه دارد و مشکلات موجود میراث همین نگاه است.

مدیر کل محیط‌زیست استان خوزستان در این گفت‌وگو ضمن ناگوار خواندن وضعیت تالاب‌ها تصریح کرد: با اینکه تالاب‌ها ارزش‌های اقتصادی بالایی دارند اما هیچ‌گاه این ارزش‌ها در نظر گرفته نشده و در نتیجه همین بی‌توجهی است که امروز اغلب تالاب‌های کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند.

در استان خوزستان نیز آنچه باعث نگرانی است بحث میزان حق‌آبه تالاب‌هاست که رعایت نمی‌شود و در نتیجه هر اندازه حجم آب کم باشد، نمود آلودگی بیشتر است اما خوشبختانه اخیرا مسئولان وزارت نیرو با تغییر نگاه نسبت به رعایت حق‌آبه تالاب‌های استان از کارون و کرخه تأکید دارند و این رویکردی است که تا پیش‌از این کمتر شاهد آن بوده‌ایم.

محمودی عمده‌ترین معضل زیست‌محیطی استان را آلودگی‌ ناشی از واحد‌های صنعتی، در مناطق حساس ساحلی ذکر کرد و گفت: فعالیت واحد‌های صنعتی موجود در این مناطق باعث آلودگی خور‌ها شده که یکی از تبعات نامطلوب آن کاهش جمعیت آبزیان است.

وی همچنین آب شویی اراضی کشاورزی را از مشکلات زیست‌محیطی عنوان کرد که در ماه‌های دیگر این مسئله بر آلودگی‌های زیست‌محیطی دامن می‌زند .

همشهری۲۴/۹

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد