کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

کار، انگیزه، ﭘیشرفت

علمی، فرهنگی، هنری....

خلاصه زندگی نامه حرفه ای پروفسور محمود مشفقیان

 

خلاصه زندگی نامه حرفه ای پروفسور محمود مشفقیان 

پروفسور محود مشفقیان در 1330 شمسی در بوشهر متولد گردید. ایشان دوران دبستان و 5 سال دبیرستان را در مدرسه سعادت بوشهر گذراند و سال آخر دبیرستان در دبیرستان رازی شیراز به پایان رساند که در آن زمان یکی از بهترین دبیرستانهای شهر شیراز به شمار می رفت. او دبیران خوب آن زمان دبیرستان سعادت را همواره به یاد دارد: غلامپور، رئیسی، حشمتی (ریاضی)، عصفوری (شیمی)، حمیدی و برازجانی (ادبیات فارسی) و مرحوم آتشی (زبان انگلیسی). او در زمان تحصیل در دبیرستان سعادت، مجله ای به نام پرهون (دایره) زیر نظردکتر حمیدی مننتشر می کرد و اولین مقاله خود را تحت عنوان «لنج سازی در بوشهر» در این نشریه به چاپ رساند. در سال پنجم با تیم تنیس روی میز دبیرستان سعادت قهرمان آموزشگاههای بوشهر گردید و برای اعزام به مسابقات کشوری کرمان انتخاب شد. در همان سال به خاطر کسب رتبه نخست رشته فیزیک مسابقات علمی برای اعزام به اردوی تابستانی رامسر انتخاب گردید. او از هر دو پیشنهاد به جهت مطالعه و تقویت زبان انگلیسی صرفنظر نمود و تابستان آن سال را به این کار اختصاص داد.

ایشان لیسانس (1353)، فوق لیسانس (1354)، دکتری (1357) و فوق دکتری (1358) خود را در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه ایالتی اوکلاهما (امریکا) گرفته است.

پروفسور مشفقیان از سال 1358 به عنوان استاد دانشکده مهندسی در دانشگاه شیراز مشغول به تدریس دروس مهندسی شیمی شد. ایشان در طول 27 سال فعالیت علمی و حرفه ای با کمپانی ها و شرکت های خارجی و داخلی همکاری داشته است.

ایشان در طول مدت فعالیت خود در دانشگاه شیراز به تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پرداخت. سرپرستی 4 پایان نامه دکتری و 25 پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه شیراز بخشی از حاصل فعالیتهای ایشان در دانشگاه شیراز است. علاوه بر این، ایشان سرپرستی پایان نامه های  کارشناسی ارشد را در دانشگاههای صنعت نفت (2 نفر)، قطر و تهران (2 نفر) به عهده داشته است. بسیاری از دانشجویان ایشان در حال حاضر به عنوان استاد دانشگاه یا متخصص صنایع نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می نمایند.

تدریس دکتر مشفقیان منحصر به دانشگاه شیراز نمی باشد. ایشان علاوه بر دانشگاه شیراز، در دانشگاههای اوکلاهما (امریکا)، سیدنی (استرالیا)، صنعت نفت (اهواز و آبادان)، قطر و بوشهر (خلیج فارس) تدریس نموده است.

استاد مشفقیان در اکثر دانشگاههای ایران سخنرانی علمی ارائه نموده است. از آن جمله می توان به دانشگاههای شیراز، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، اصفهان، تربیت مدرس، صنعت نفت، سیستان و بلوچستان، خلیج فارس (بوشهر)، مازندران (آمل) و بابل اشاره نمود. همچنین، ایشان در دانشگاههای بزرگ و معتبری همچون سیدنی و نیوسوت ولز در استرالیا، دانشگاه ایالتی اوکلاهما در امریکا، دانشگاه دلفت هلند، دانشگاه قطر، دانشگاه امارات متحده عربی، موسسه تحقیقات علمی کویت، دانشگاه امریکایی شارجه امارات متحده عربی، دانشگاه کویت و دانشگاه هریوت - وات اسکاتلند به ایراد سخنرانی پرداخته است.

استاد مشفقیان از دانش بالای کار با رایانه و به کارگیری رایانه در حل مسایل مهندسی و طراحی برنامه های کاربردی برخوردار است. از جمله توانمندیهای ایشان در رایانه می توان به برنامه نویسی به زبانهای فرترن و ویژوال بیسیک، کار حرفه ای با بسته های نرم افزاری EzThermo, OfficeXP , Mathcad , AspenPlus , Hysys , Promax , ProTread , GCAP اشاره نمود. همچنین، استاد مشفقیان برنامه های مهندسی و بسته های نرم افزار ی متعددی را طراحی و پیاده سازی نموده است که دارای کاربردهای گسترده در طراحی، شبیه سازی فرایندهای نفت، گاز و پتروشیمی و محاسبات مهندسی شیمی دارند. از جمله می توان به بسته های نرم افزاری EzThermo , GCAP , Ez_Density , HYDRATE_PLUS , Ez_NLR , Ez_Flare , Ez_TXT , EOS_Tailor و  C6_CHAR اشاره نمود که توسط ایشان طراحی و پیاده سازی شده به بازار ارائه گردیده است.

دکتر مشفقیان با وجودی که هم اکنون در خارج از کشور به سر می برند، ارتباطات خود رابا دانشگاه شیراز، همکاران دانشگاهی و دانشجویان خود کماکان حفظ کرده است و برخی مقالات علمی خود را نیز به نام دانشگاه شیراز منتشر می کند. در پی خدمات و تلاشهای گسترده علمی، آموزشی، پژوهشی پروفسور مشفقیان، ایشان به دعوت کمیته علمی سازمان کنفرانس اسلامی، عضو این کمیته گردید. لازم به ذکر است که کمیته علمی سازمان کنفرانس اسلام (کامستک- COMSTECH) یک کمیته وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی می باشد که جهت تقویت و گسترش فعالیتهای علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی تشکیل شده است. ریاست این کمیته به عهده رئیس جمهور پاکستان می باشد و دبیر هماهنگ کننده این کمیته، پروفسور عطاءالرحمن می باشد. گردهمایی های این کمیته هر دو سال یکبار در پاکستان و باحضور وزیران علوم و مشاورین علمی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برگزار می شود. در این گردهماییها وضعیت علم در این کشورها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. کامستک در صدد انتشار کتابی با عنوان «دانشمندان و مهندسین پیشتاز در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی» می باشد. هدف این کتاب، معرفی 400-500 دانشمند برتر در این کشورها می باشد. این دانشمندان کسانی هستند که نه تنها در چاپ و انتشار مقالات پژوهشی در نشریات بین المللی تلاش نموده اند، بلکه به طور فعال درگیر آموزش دانش و فناوری به نیروی انسانی و توسعه پژوهش در این کشورها بوده اند. در همین راستا و بر اساس نامه ارسالی از دبیرخانه کامستک به دانشگاه شیراز، نام دو استاد بوشهری دانشگاه شیراز، آقایان پروفسور محمود مشفقیان استاد مهندسی شیمی دانشکده مهندسی و پروفسور علی بوشهری استاد شیمی دانشکده علوم پایه به همراه 6 استاد دیگر این دانشگاه در کتاب فوق الذکر خواهد آمد.

استاد محمود مشفقیان دارای دو فرزند پسر و دو فرزند دختر می باشد. ایشان هم اکنون ساکن امریکا می باشد و در کنار خانواده به فعالیتهای علمی مشغول است. استاد به بوشهر عشق می ورزد و سادگی، بی ریایی و دلپاکی بوشهری ها را به دریای بوشهر تشبیه می کند. او به مراسم مذهبی بوشهر عشق و علاقه خاصی دارد. مسابقات فوتبال تیم های محبوب بوشهر (شاهین و ایرانجوان) را به خاطر می آورد و برای بهبود وضعیت تیم های فوتبال بوشهر پیشنهاد حمایت شرکت گاز را می دهد. ایشان بازیهای تیم های ایرانجوان را از تلویزیون دنبال می کند و این تیم با وجود کسب نتایج ضعیف در این فصل، هنوز هم تیم محبوب دکتر مشفقیان است. برخی از کارمندان دانشگاه خلیج فارس پس از 14 سال از زمانی که مشفقیان رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه بوشهر بود، ایشان را به خاطر دارند و از ایشان به نیکی یاد می کنند. ایشان از پروفسور حسابی به عنوان یک الگوی علمی یاد می کند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد